Om oss

OM OSS

VÅR HISTORIA

 

Oxelökören bildades 1967 och körens förste ledare var musikdirektör Arne Sehlstedt. Tidigare hade det funnits en manskör och en damkör, Feronakören. Körens ledare under många år (1999-2017) har varit Inga Rausgård, som utvecklat körens sångförmåga och klang.      

Kören har under senaste året haft  olika ledare och har provat på lite olika musikformer.

Inför hösten 2018 startar vi nu med en ny körledare, Sofia Hultman.

 2007 firade vi 40-årsjubileum då vi uppmärksammade körens historia, körledare samt gav exempel på repetoarer under åren. 

 

 2017 firade vi således 50-årsjubileum med en kabaré, där allt material handlade om körens startår 1967. Högertrafik, demonstrationer, strumpbyxor, Simon & Garfunkel, Teskedsgumman, Beatles och mycket mer. En salig blandning av sång, musik och sketcher. 

 

Andra exempel på vad kören gjort genom åren är:

- Beatleskonsert

- Förklädd Gud

- Bellmanafton

- Evert Taube, argentiskt tema med gitarrister

- Körlyrik

- Haydn

- Gott och blandat, caféprogram

- Må bra, dagstema vid seniorcaféet

- Marsjam

 

 

OM OSS

 

Oxelökören i Oxelösund är en ca 35-40 personer stor blandad kör med sopraner, altar, tenorer och basar. Vi sjunger en mycket varierad repertoar allt från visor, schlager, pop, jazz till klassiska körverk och kyrkligt.


Varje år deltar vi med körsång vid Oxelösunds traditionella firande av Valborgsmässoafton samt firande av Sveriges Nationaldag. Vi arrangerar ibland egna konserter och vi deltar även vid olika sammankomster på tex caféer med körprogram.

 

Vi övar 1 gång i veckan under terminerna, måndagkvällar mellan kl 19:00-21:15.

Sammanhållning och trivsel är A och O i kören, och viktigt för oss, därför har vi många trevliga gemensamma festligheter tillsammans.


Oxelökören smarbetar med KULTURENS studieförbundet för kulturutövare


VILL DU SJUNGA MED OSS?

 

Vill du också bli en del av Oxelökören?

Klart du vill!

Kontakta oss så berättar vi hur vi går vidare.